När man läser tidningar, i nyhetsströmmarna på sociala medier, på tv och i alla sociala sammanhang, surras det naturligtvis om Covid-19, det virus som skördar en hel del dödsoffer, ekonomiskt och socialt kaos, samt en oro av sällan skådat slag i modern tid. Men det finns ljuspunkter som vi måste komma ihåg att uppskatta. I mitt fall handlar det om ljuset. Ljuset som gör det lättare att ta sig ut på morgonen, se kratrar och spår av is när cykeldäcken (givetvis utan dubbar) ska undvika dessa, men framför allt se folk sitta i lä mot husväggarna och njuta av dagen. Det handlar också om sociala kontakter. Glöm inte bort era vänner när vi nu ska undvika att träffas i större samlingar och sammanhang. Ett litet sms, ett snabbt telefonsamtal, gärna en bild från en dråplig gemensam situation eller ett fint semesterminne från i somras. Det lättar upp när dagens alla jobbiga påminnelser om Corona trycker ner oss. Och nu till det som mest lättar upp stämningen nämligen ett, två eller tre pass på padelhallens blå matta. Där får du allt det andra också, en massa ljus, lagom mycket sociala kontakter och dessutom glädjen att få jaga en liten gul filtboll långt ned nära marken eller högt upp i luften, långt till höger eller längst ut vid gallret på den vänstra sidan. Såna här fantastiska nöjen hjälper också till att hålla upp humöret när man hör ens vänner, släktingar och andra bekanta få gå hem från sina jobb pga varsel och permitteringar.

Har några korta grejor i övrigt:

Vill ni spela med en riktigt bra grepplinda och samtidigt bidra till att hjälpa sjuka barns utsatta läge rekommenderar jag starkt att kolla in Padelpappan på Instagram. ”Hans” linda är inte bara en bra grepplinda, den ger också ett bidrag till ”Min stora dag” för barn som är sjuka.

Gerd J, som har världens största hjärta, är på gång. Snart kommer vi att se henne mer frekvent på banorna när hennes ofrivilliga konvalescens är över J

Anläggningen…visst är det ganska bedrövligt att vi som spelar, speciellt de med en prilla under läppen, inte klarar av att stoppa sitt skräp i papperskorgen utan missar med ett par decimeter så att någon annan får lov att plocka upp det…? Kanske är det läge att boka tid med Filip B en timme där första 55 minuterna ägnas åt padelträningen och de sista 5 minutrarna tillbringas framför de, i antal, rikligt utplacerade papperskorgarna med fokus på att träffa med de utspottade portionspåsarna snus.

Tack för visat intresse.