Ni som nu trodde att jag skulle börja skriva om olika tekniker som man använder på padelbanan får vänta lite..

Nej, nu gäller det all möjlig teknik vi möts av i vardagen. Kan börja med datorn på jobbet. X antal olika system, två olika mejllådor, telefon. Och plötsligt fungerar bara telefonen (också teknik visserligen). Det ringer och den mer gammeldags kulspetspenntekniken dammas av tillsammans med koordination av…lappar. Dessa förvandlas snabbt till en normal norrländsk skog, för att en timme senare snarare likställas med Amazonområdet i Brasilien (innan den började skövlas). Det intressanta är att när datorn kommer igång (förhoppningsvis) har man liksom hela jobbet kvar. Om vi håller oss kvar på jobbet så har vi kort och koder till varenda dörr. Dessa krånglar sällan ,men den mänskliga faktorn krånglar desto mer….när man är ca 40-45 personer på jobbet så är det relativt ofta någon som har glömt sitt kort hemma (ganska ofta samma personer dessutom ) och då blir det en del extraspring för övriga kollegor, eller att dessa personer kan liknas vid en svans som ”hänger på” när någon annan kollega ska iväg på fika eller lunch. På jobbet har vi också två hissar. Den ena misstänker jag är en relik från tidigt 1800-tal vilket gör dess hastighet fullt förståelig. En höjdskillnad på max 15 meter innebär att man utan stress, kan ta sin lunch, sätta sig på en stol i hissen och inta sin lunch innan hissen stannar på bottenvåningen. (fanns det diskmöjligheter i hissen skulle man antagligen hinna diska också). Den andra hissen kan nog kanske vara Skellefteå mest besökta dito,…… av hissfixarpersonal. Den står titt som tätt och de stackars lokalvårdarna, som har sitt materialrum i källaren, ses alltför oftast vara tvungna att bära dammsugare, damm- och skurprylar upp och ner i trapporna istället för att kunna köra sin lättdragna städvagn.

Tekniken hemma är nästan ännu mer rörig. Paniken när inte tv:n uppför sig som man vill (telefonnummer till Canal Digital sparad som favorit), soundbar låter inte, WiFi krånglar, tvättmaskinen låter som den vill hoppa ut ur tvättstugan och den vattenburna golvvärmen lever emellan om värre än en kurrande mage. För att inte tala om ens bästa vän (djur, partner och barn gör er icke besvär) TELEFONEN. Alla appar man MÅSTE ha, alla okända telefonnummer som ringer och att i princip allt man kan/bör/måste göra med telefonen. Den kräver dessutom ström vilket i sin tur tvingar fram beteenden att man antingen måste ha med sig en sladd eller ett extra batteri var man än går. Telefonen tenderar att locka fram extrajobben också. Har man problem att säga nej, är telefonen en gyllene chans att tacka ja till allt möjligt.

Viktigt är att konstatera att alla dessa teknikprylar är fullständigt underbara när de fungerar. Hur skulle man klara sig utan datorn på jobbet? Eller snabbt vara behjälplig om barnen snabbt behöver hjälp? Ha kontanter istället för Swish, nej tack!

Tekniken på padelbanan handlar ju, som så mycket annat i idrottsväg, om nötning och att ha tålamod att göra samma saker kontinuerligt. De snygga stoppbollarna blir ofta för långa men har man tålamod kan man ju nöta ur orken och bygga upp bättre och bättre läge för att avgöra. Tipset blir, öva på en hög lobb och att sätta bollen hårt två decimeter över nätet mittemellan motståndarna, då kommer succén som ett brev på posten, förr eller senare…

Tack för visat intresse