Spännande spännande…

Förra helgen blev det då dags för den första lektionen i Padel. Alvaro Martinez Martinez skulle gnugga mig och min kompanjon i en timmes tid.

Försvarsspel stod som första punkt för oss. Det började med att han slog 3-4 bollar på forehand och backhand när vi stod bakom servelinjen och sedan 3-4 bollar där vi skulle släppa bollen i glaset och sen i dubbla glas innan vi slog den tillbaka, även det bakom servlinjen. Detta gjorde vi under bevakning av hans fru Alba, som antecknade allt han sa till henne. På en whiteboard, storlek Ipad, skrevs det så att pennan glödde…verkade finnas outtömligt med instruktionspunkter att ge:

Steff, ställ om fötterna snabbt

Steff, slå inte med handleden, använd hela kroppen

Steff, kort baksving men slå igenom slaget

Steff, för ihop racket med den ”lediga” handen

Steff, du tänker inte….!!

Inget högre tempo men kroppen stel och andfådd pga av anspänning för att man försökte göra exakt som han sa. De få gånger man verkligen lyckades kände man en välbehaglig känsla och drömmarna om att som 55-plussare, kanske kunna lira på WPT… Dessa tankar försvann dock omgående när vi skulle byta och försöka oss på anfallsspelet lite grann.

3-4 volley på både forehand och backhand framme vid nät följdes upp av 3-4 bandejas och smashar. Nu skrev Alba med ännu mer frenesi och man blev nästan lite nervös vad som skulle komma från Alvaros tunga, för att sedan översättas till svenska av hans högra hand/tolk Eric.

Det kom en hel del matnyttiga tips typ:

Steff, inte så lång sving

Steff, när du slår volley, stanna racket ovanför nätet

Steff, rak handled, armen som ett C i bandejan.

En timme som gick väldigt fort och som sedan följdes av en kvarts spel med Alvaro och The Wrist lirade mot mig och Johan S. Där visade Alvaro främst upp 3(!!!!) volleys där bollen efter studs, snällt rullade ut ur buren. Sånt man själv drömmer om att få lyckas med någon gång i livet….

Intressant, både padelmässigt och pedagogiskt

Lärorikt, detta var padel, inte vår hittills lite hemmasnickrade tennis/squash/badminton/mjukistennis-variant

Vackert, mycket grace över Alvaros rörelser/teknik

Lät som han var intresserad av att komma tillbaka, missa inte det ni som hade annat för er denna gång

Tack för visat intresse