Nu har de flesta av serierna i PDL Skellefteås padelserier hunnit halvvägs. De jämna matcherna blir fler och fler (även om det naturligtvis inträffar att något överklassificerat par ”dammar av” något par som inte hunnit lika långt i utvecklingen emellanåt) vilket föranleder frustation, felsökande i sitt eget spel men också en respekt för motståndarnas tålamod, intensitet, finurlighet och taktiska känsla. Allt som oftast lämnar man ändå hallen men en vällustkänsla och längtan om att få lira nästa match väldigt snart. De nya reglerna med Golden Point är ju en succé. Matcherna hinner oftast avgöras och en extra spänning blir det onekligen när man bara har en boll att avgöra med och inget skyddsnät. Man brukar märka på spelet när man lirar om Golden Point, försiktiga slag, gärna höga lobbar, krampaktiga smashar men en vettig och bra regel.

Och mycket bokat är det. Fantastiskt roligt för de som gjort denna satsning i Skellefteå men ett aber för spontanpadel. Nu ska väl värmen komma snart så det blir möjligt att lira utomhus vilket antagligen lösgör en del tider. Ju fler som spelar desto bättre. En liten baksida är att man märker att det verkar sitta mer skydd på vader, ryggar och kring armbågar. Ett litet tips är att försöka bredda sin träning med att också bygga upp sina muskler kombinerat med rörlighet så misstänker jag att man får ut ännu mer glädje av spelet.

Har märkt att det oftast finns fler möjligheter att parkera bilen vid hallen. Detta beror delvis på att sommaren börjar närma sig och att gruset på vägarna snart sopats bort, men också pga att fler använder cykeln kombinerat både som transportmedel till hallen och uppvärmning. En vanlig känsla är att det alltid är medvind till hallen, och medvind hem vid en vinst, men motvind hem om man förlorat kampen…Känslan att se en hel del cyklar parkerat utanför ingången värmer en gammal tränare.

Förberedelser inför en match misstänker jag är väldigt varierande. En del sköter sin mathållning exemplariskt medan andra slarvar på olika sätt. Häromdagen snappade jag upp ett samtal mellan två medspelare där den ena skamset erkände att han laddat upp med en fettbomb till lunch och kände sig redo att ta sig an spelet liknande Barbapapa. Då kontrade hans partner med att hon minsann glömt sin lunch hemma men laddat med en rejäl gröttallrik på jobbet istället. Tjuvkikade lite på deras spel och tyckte nog att de höll ihop spelet. Blev nog en bra balans tillsammans

Passa på att njuta av spelet och att peppa varandra, padel är ju fantastiskt roligt!

Tack för visat intresse