Nu närmar sig en tid av många pastellfärger i olika skepnader, fjädrar, ris, ägg, häxor och ett helt gäng med olika godissorter. Ser fram emot att bunkra upp med godis att lämna i de gulliga påskkärringarnas fantasifulla behållare att rymma godiset i. Det brukar vara allt från påsar till degbunkar och kastruller. Huvudsaken är ju att det ryms mycket J

Det är också en helg som brukar användas till att resa västerut i vårt land och njuta av fjällens nöjen. All slags skidåkning, skotersafari, fiske eller bara sitta och njuta av solens strålar, jo, allt blir bättre när det är fint väder, kanske framför allt i fjällen. I år känns det dock speciellt när alla rekommendationer gör gällande att man ska undvika folksamlingar. Fjällen erbjuder ju fantastiska möjligheter att njuta av naturen utan att behöva hamna i miljöer med mycket folk, förutom i liftköerna då förstås. En annan populär sysselsättning i påsktider är att ta med sig familjen och åka söderut och få värme och den sköna bad i varmt vatten. Den åtråvärda semestern är verkligen DÖD. Gränser är stängda, flygplanen (de få som flyger) är tomma, och har man redan hunnit iväg på resa är det riktigt krångligt att få sig hem plus att en del länder kräver friskhetsintyg och speciella försäkringar för att man ska få stanna i det landet, kan vara både tufft och besvärligt.

Men vad kan man då hitta på?

Mina förslag:

1. Ta tillvara på det sista av vintern även härnere vid kusten. Sätt er i någon backe i söderläge och njut av solen. Gör upp en eld (ansvarsfullt) och grilla lite korv, tillsammans med den medhavda chokladen/kaffet och ostmackor. Maten smakar som allra bäst ute i det fria.

2. SPA-behandling. Denna går naturligtvis allra bäst att njuta av på någon av stans salonger men om man vill njuta när dessa har stängt eller att ekonomin känns lite ansträngd kan jag slå ett extra slag för att utföra detta i hemmamiljö. Njutningen ökar dock om man får med sig någon på tåget (eftersom ens egen stelhet kan ställa till problem när man ska massera sig egen rygg eller komma sig ner till fötterna)

3. Ja, ni vet nog mitt tredje tips….klart det blir några besök i Padelhallen. Hoppas på en del riktigt jämna och sociala matcher fyllda med glädje pga egna showbollar, motståndarnas luriga bollar och lycka till följd av fantastiska räddningar.

Hur som helst, fortsätt att njuta av livet trots alla krokben som just nu läggs ut av Corona-viruset.

Tack för visat intresse.