För att vidga mina vyer reste jag ner till ett av Sveriges PadelMeckan och med snabbast växande ungdomsutveckling, nämligen Uppsala, den gångna helgen.

Där besökte jag USIF och deras två banor inomhus. Tyvärr satte vädrets makter stopp för utomhusspel…

Det var första gången jag spelade på banor som inte hade glas och gallerväggar, utan betongväggar och finurligt fastspikat galler på betongväggarna (där det ska vara galler). Mycket intressant att testa denna mer bunkerliknande spelplats, där jag upplevde att bollarna studsade hårdare mot betongen som i sin tur bjöd på ett snabbare spel. Kanske inte optimalt för en spelare med mina tillkortakommanden, men också en chans att lära sig att ta ännu snabbare beslut hur man ska läsa bollbanor och hinna ställa till det för motståndarna.

De hade också ett s.k. skepp mellan banorna där man kunde sitta och se matcher med en utmärkt utsikt ovanifrån, helt rätt i denna publiksport!

Hamnade också i lite filosofiska samtal om sporten som brobyggare mellan generationer. Rätt intressant att hitta en idrott/sportutövning där man verkligen kan finna nöje i att blanda generationer och kön nästan hur som helst och få till bra lir, glada tillrop och beundran för med och motspelare. Extra häftigt är det att se att det finns ännu äldre generationer (som kanske insett att kroppen inte håller) som dyker upp och bara njuter av den underhållning som bjuds på banorna!

Ett hopp tillbaka till Skellefteå:

Missa inte nästa helgs (6-8 sept) möjlighet att träna med den spanske tränaren Alvaro Martinez Martinez, finns fortfarande några lediga tider kvar på söndag ryktas det.

På fredag (30 aug) är det dessutom en Americano-turnering som kommer att locka till många skratt, viss frustration och alldeles säkert en hel del underhållande bollar.

Tack för visat intresse