Hade förmånen att få möjlighet att prova 6 stycken racketar som shoppen på PDL Center i Skellefteå, saluför. Dessa testades på så sätt att jag slog bandejas, vanliga ”grundslag” och även servade med dessa racketar. Här kommer lite kort mina upplevelser:

Wilson
Blade Tour:
Känns lättspelat, grymt bra alternative för medelduktiga till riktigt bra spelare.

Pro Staff:
Wow, förlåtande och med bra fart. Påminner om sitt systerracket från tennisen.

Ultra:
Lite avancerat att spela med. Känns rätt hårt men med rätt träff blir man belönad med god kontroll och mycket fart.

Babolat
Defiance Carbon:
Min favorit, mycket härlig kontroll och förlåtande stor träffyta

Viper Carbon:
Ett välbalanserat racket som kommer att vara mycket uppskattat av den som provar, ett toppracket

Viper:
Fortfarande ett klart godkänt racket, mjuk träff som säkert är förlåtande för armbågar och axlar

Sammanfattning:

Överraskande liknande egenskaper och framförallt BRA egenskaper. Trots en egen sliten och trött kropp (22-tiden är min kropp inriktad på sömn) vaknade min spellust till ordentligt under testen. Samtliga racket levererade en härlig känsla. Provspela gärna för att hitta din favorit, bli inte överraskad om du hittar minst två stycken.

I fredags kväll åkte jag upp till Hallen för en personlig favorit (som jag med nöje nämnt här flera gånger) nämligen Americano padel. Denna gång överraskades jag dock av det härliga gänget som arrangerar detta, vi skulle helt plötsligt prova Americano i mixed form. Inte det jag väntat mig men nyfiken som jag är såg jag med tillförsikt snabbt fram emot detta. Och vilken succé det blev. 7 av 8 helt nya partners att lira med, glada miner, muntra tillrop och riktigt bra bollar. Hoppas denna spelform kommer att luftas fler gånger. Fint initiativ på Alla Hjärtans Dag!

Tack för visat intresse