Vintern är Här!

Det knarrar under skosulorna, biter i kinderna och väldigt många i Skellefteå stad skulle kunna göra reklam som de klassiska Michelingubbarna.

Tack och lov finns då motparten, Padelhallen, där för oss, som vill ha en liten twist på vintern.

I Hallen knastrar det istället under fötterna av sanden, kinderna blir gärna röda av ansträngning och det närmaste Michelingubbarna vi kommer är ju grannbyggnaden där Euromaster byter däck på bilarna i stan.

Veckan har bjudit på storfrämmande. I fredags spelades, för första gången i Skellefteås padelhistoria, en match med en topp 40-rankad spelare.

Rikard Jacobsson, hemmahörande i Umeå, förgyllde Norrlands bil-banan tillsammans med en av Skellefteås mer framskjutna padelkrigare Fredik Nilsson mot Skellefteås ess Viktor Agnarsson och hans meriterade partner Jonas Berglund.

Det blev en hel del fina bollar, som för övrigt direktsändes på Padelcenters youtubekanal, som kryddades med Rikards förmåga att slå avgörande bollar från i princip varje del av banan.

Fredagen följdes, som sig bör, av lördagens populära begivenhet, tjejpadeln.

Ni tjejer som inte redan upptäckt detta, NU är det dags!

Finns så mycket energi, eller hur Sandra Hägg?

Kanske världens klokaste padelspelare, Karin Wellenius?

Men framför allt, all denna glädje.

Värt att rapportera från padelserien, (håller mig till div 1 trots att jag sett en hel del välspelade matcher även i de lägre divisionerna) är att Kiss my Ace har full pott som enda lag, LF och PDOL Kings utkämpade jämnaste matchen och att Dubbelfel, Bröderna Alarcon och Miniño alla väntar på sin första seger.

Många börjar nu fundera över att skaffa sina egna racketar om jag får en hel del frågor. Mitt svar blir:

Hör med Mats & Co i Hallen. De har ett brett utbud, låter er gärna provspela med racket och har kompetensen.

Tack för visat intresse.