Juli är väldigt kopplat till semester, sommar och solsken, i vårt samhälle för de flesta av oss norrlänningar. Men vad händer när juli har problem att leva upp till dessa förväntningar, kryper vi in i samma kokong som vi söker oss till när vinterstormarna kastar kaskader av snö mot oss, när vi försöker klampa genom halvmeterhög snö på gatorna, framåtlutande för att kämpa oss dit vi absolut måste. Svaret är ja, för vissa av oss kör den enkla vägen. Det finns dock starka positiva krafter i familjekonstellationer som vill annat. Exempel på andra sysselsättningar är:

-varför inte totalt tömma alla garderober, klädkammare, skåp, vindsgömmor i jakt på omoderna, urtvättade, missfärgade och (oftast) för små kläder. Tanken att rensa upp får en expedition till K2 att kännas som en ” walk in the park”

-skorensning, samma sak där, med den lilla skillnaden att där kan man hitta några klassiska guldkorn som man nästan glömt bort typ röda lackboots (vem kan leva utan såna???)

-torka ur kökslådor/skåp, eventuellt rensa bort udda koppar/glas, kantstötta tallrikar eller stekpannor där man endast kan skymta att de en gång haft en teflonbeklädd yta…

-skattjakt i garaget, så himla kul! DÄR kan man göra fynd, men också minska överflöd av grejor, jag menar, egeninspelade kassettband från sent 70-tal…men nej tack!

-sen kan man ju lägga mer tid på att experimentera i köket, fyra timmars kokande, blandande och grejande med en ny maträtt. Rogivande och oftast väldigt gott.

-läsa böcker, förslagsvis ”feel-good-böcker” som lyfter ens humör eller lite spännande thrillers så man vaknar till (och kanske inte kan sova..)

-utvidga sitt musikintresse och prova lyssna på musik man bara hört talas om, eller varför inte upptäcka intressanta podar.

Ja, listan kan naturligtvis göras längre men allt som muntrar upp rekommenderas

Padelsäsongen börjar rulla igång med ett par turneringar. Den första avgjordes i helgen, nämligen New Wave Profile Cup, och när krutröken lagt sig stod våra gäster från Piteå/Umeå, Stenmark/Sund, som värdiga vinnare i A-klassen efter riktigt tryggt spel med få missar. I finalen gav mor/dotter Bodén fullvärdigt motstånd men fick sträcka vapen i slutändan.

I B-klassen lyckades Larissa och Sandra (välkända profiler i hallen) kriga sig fram till en välförtjänt seger, bra gjort!

Redan nu till helgen avgörs Beijer Open och då blir det andra hälften av befolkningen som ska in och svettas och prestera i burarna. Titta gärna förbi, kommer att bjudas på högklassig padel.

Tack för visat intresse