I dagarna har det öppnats möjligheter för en den idrotter att få starta sina säsonger. Jag tänker speciellt på fotbollen. Fotbollsföreningar har längtat med lite skräckblandad förtjusning på att äntligen få rulla igång. Ingen publik, hur ska det fungera. Inga träningsmatcher, hur ska det fungera. Alla resor, hur ska vi få det att fungera. Ekonomin, hur får vi den att fungera…ja frågetecknen är många. I Sverige har vi en av de längsta försäsongerna och i år har den då varit längre än någonsin tidigare. Samtidigt har man ju ingen aning om var man står.

Det positiva är att alla hamnar i samma sits, mer spelsugna och antagligen lite mer oorganiserade än vid tidigare seriestarter. Det som oroar mig mer än någonting annat är dock publiken. Och då menar jag inte publiken i vårt lilla trevliga samhälle, trots prestigefyllda derbyn som Morön mot Skellefteå FF på herrsidan och Sunnanå mot Morön på damsidan. Nej, det jag menar är storstadsderbyn i både Göteborg och Stockholm. Kommer de att klara av att inte samlas och röja tillsammans. En del av tjusningen med läktarkulturen är ju förstås att njuta (och ibland lida) tillsammans. Det som är tragiskt är ju att stora folksamlingar har tendenser att dra till sig folk som ser chanser att stöka till och förstöra för stora massan av fans som faktiskt är där för att stödja sitt lag eller en bra sak.

Ett par exempel har man ju sett bara denna vecka då godhjärtade människor i Sveriges storstäder startat demonstrationer för de hemska bilderna som kablats ut från USA, och där det slutat med oförklarliga skadegörelser på personer och ting som garanterat inte hade något med händelserna i USA att göra. Jag är väldigt orolig att sådana element också får idrottsevenemang att bli förbjudna inom tre månader. Hoppas jag har fel…

Till något mycket trevligare, nämligen intresset för padel i denna stad. PDL Center skickade ut en förfrågan om ett wildcard till div 4 i serien. Tänkte att det kanske anmäler sig 8-10 lag som vill tävla om den platsen….nja, ett par veckor senare visar det sig att ca 40 tappra lag vill kämpa om den åtråvärda platsen. Det säger en hel del om intresset i denna stad och glädjen att mäta sina krafter med bekanta och helt obekanta, som samlas kring en gemensam inneboende eld, kallad padelelden. Må bästa lag vinna och må alla lag njuta av miniturneringen som det blir.

Hoppar också in på ett ämne som kan ställa till stora problem i förhållanden, kompiskretsar, lag och andra sammanhang, nämligen….Sällskapsspel. Först skulle jag vilja skapa tydliga regler:

Ta inga fångar

Aldrig spela spel med tankeverksamhet efter 20.00 (då ska man sova!)

Var försiktig med att berömma motståndaren/motståndarna

Läs eventuella frågor lite halvsluddrigt

Trumma med fingrarna på bordet lite tankspritt (stressar motståndarna)

Kräv stavning på alla ortsnamn i Wales och på Madagaskar

Kom också ihåg att egentligen tycker ni om era motspelare!

Tack för visat intresse