Lite otrevlig start på morgonen med tandvärk som sätter stopp för vidare sömn. Sneglar på uret som lyckas blinka fram 04.11. Biter ihop och tänker att en timme till kan jag i alla fall sova för det behöver jag. Kom hem efter lagträning vid ca 22.55 kvällen före och innan man hunnit varva ner har klockeländet hunnit rusa fram till midnatt. Spikmatta under ryggen och nackkudden perfekt placerad från axlarna upp till huvudet, men nej, älskade frun har via en viss förkylning förvandlats till ett tröskverk som gör alla försök till vidare sömn fruktlösa. När hon äntligen väljer att vända på sig ser jag en sista möjlighet till skön sömn en liten halvtimme.

Då dyker den kloförsedda hårbollen upp och väljer att placera sin något omfångsrika kropp på min bröstkorg, så att jag verkligen ska kunna stryka hennes päls medan kattklorna av njutningen tar mer och djupare fäste i min bröstkorg. Med grus i de röda ögonen vältrar jag mig till slut upp ur bädden för vidare transport ut genom sovrumsdörren med katten springandes framför mig så att det ska finnas uppenbara möjligheter att snubbla över henne. Efter att ha klarat av att undvika kattkroppen är det dags att ta sig ut till postlådan för att inhämta morgonens nyheter. Is under och pudersnö ovanpå gör de tio metrarna till postlådan till en kamp mot döden. Tänk om jag ramlar och slår i huvudet, 13 grader ingen vaken och endast iklädd jacka och kortkalsonger.

Efter strapatser på garageuppfarten som lätt skulle kunna omvandlas till seger i Let´s Dance kliver jag ur tofflorna och låter värmegolvet värma mina kalla fötter. Har dock inte tid att njuta av den värmen utan skyndar vidare till kylskåpet och tar ut filpaketet, fyller tallriken och häller i granolan. Just när jag ska slå upp tidningen, ta första tuggan och njuta av tystnaden och lugnet kommer jag ihåg tandvärken och väljer att tugga på högra sidan av munnen för säkerhets skull. Just där kände jag att morgonen höll på att vända, klockan 05.23. När sen alla kläderna placerats på kroppen, tänderna blivit borstade, hörlurarna igångsatta och musiken flödande i öronen var jag på väg till en timmes padelträning 06.00-07.00.

Efter en kort inbollning satte vi igång med några enkla övningar. Först övade vi bandejas följt av en attack på nät där vi möte en aggressiv motoffensiv med att trycka ner djupa volleys med så minimal studs som möjligt. Glada positiva tillrop vid lyckade försök ledde till att peppen var på topp. Efter några andra egenskapade övningar var timmen plötsligt till ända…vad hände, har vi verkligen hunnit vara igång en timme redan, 10 000 steg redan, blivit ljust ute, ja, frågorna haglade. Vilken fantastisk start på dagen, allt annat var glömt och cykelfärden ner på stan och jobbet kändes som om den framfördes på sommarvarm asfalt istället för den bedrägliga isen.

Ni som inte redan har anmält er till Myab Open 20-22/3, gör det snabbt. Testa era krafter mot motstånd ni kanske inte möter i vanliga fall, eller spela med partners ni tidigare kanske bara beundrat på avstånd. Och har ni inte möjlighet att spela, se då till för allt i världen att ni har tillgång till ett välfungerande Wi-fi så ni kan följa turneringen via nätet. Misstänker att det kommer att sändas en hel del matcher!

Tack för visat intresse