Ni som missade förra helgens höjdpunkt, håll ögonen öppna inför nästa gång PDL Center i Skellefteå ordnar en stadsmatch i Padel. Vi som vad där förstår precis vad jag menar. 16 spelsugna tjejer från Umeå satte sig på lördagsmorgonen i sina fordon och körde den snöiga, rentäta och lätt sliriga ”80-vägen” upp mot Västerbottens framsida, Skellefteå. Väl där hälsades det glatt på arrangörerna och tidigt tillkomna Skelleftetöserna, innan tävlingsstasserna åkte på och uppvärmning tog sin början. 12-13 hade aviserats som tid för samtliga deltagare att värma upp på banorna. Lite eftersom släntrade de övriga Skelleftespelarna in och som hugad åskådare började både förväntningarna och nervositeten smyga sig på.

Två par från varje stad var inhysta i samma grupp och ockuperade samma bana. Enligt matematikens alla regler innebar detta då naturligtvis att det avhandlades 4 matcher på fyra banor, sammanlagt 16 matcher. Detta upplägg möjliggjorde då att ett oavgjort resultat kunde inträffa men det var inget kombattanterna på banan var intresserade av, det såg man snabbt, alla ville förstås vinna.

Från Skelleftehåll fick man se nykomponerade paren Frida K- Jenny E och Lotta D-Pauline, ta sig igen turneringen med idel segrar. Det mycket starka paret Cathrine G-Annbritt D lämnade ingen pardon utan lämnade hallen med starkt självförtroende inför framtida matcher. Mest dramatiskt blev det i buren där Jenny D-Monika N spelade. Efter ett bra och mycket starkt första set förvandlades den härliga känslan av framgång till en märklig känsla för Jenny D då hennes ena hälsena valde att brista i början av det andra setet. Monikas far lindade snabbt ihop foten och sedan bar det av till akuten för Jennys del. Tur i oturen var att när Monika helt plötsligt stod där utan partner kom Larissa L som en gudasänd gåva till hennes hjälp. Dessa två lyckades tillsammans kriga sig fram till vinst i den matchen och även i den andra matchen. På Myab-banan utspelades de längsta och tätaste matcherna. Mor och dotter, Ingela-Elina, lyckades ta den enda Skellefteåviktorian genom en heroisk match. Spännande, hårt och skickligt spel kännetecknade alla matcher. Fantastiskt kul att se en före detta elitdomare i fotboll, Magdalena Lee Sundqvist, överglänsa sin skicklighet som rättskipare i den idrotten, av sin rörlighet och smidighet på padelbanan. Kvällen, ja det hann bli kväll, avslutades med glada leenden från både Umeå och Skellefteå. Kramar utdelades och löften om framtida matcher delades ut kors och tvärs. Jag säger, idrott när det är som bäst!

Till nästa inlägg utlovar jag en test på de rykande färska och nya racket som landat i shopen på hallen. Speciellt intressant känns det konkava svart och ljusblå racket från Wilson, känns stylish…

Tack för visat intresse