I fredags spelades en speciell typ av turnering i Padelhallen. För många av spelarna var det en ny erfarenhet att testa denna form.

Americano kallas den, och de inbitna vet redan hur den fungerar, men tänkte mig på att försöka beskriva den för de som inte redan testat.

Två banor med 8 spelare, 2 mot 2 i vanlig ordning, men spel 32 bollar. Det kan alltså sluta 32-0, 16-16, 22-10 eller någon annan variant, men endast 32 bollar. Varje spelare servar 4 servar, varpå en i motståndarparet servar sina 4 osv. Detta upprepas 2 varv så alla får serva 8 gånger. 8 X 4 = 32.

Slutar då matchen exempelvis 22-10 så får varje spelare i det vinnande laget 22 poäng och följaktligen varje spelare i det förlorande laget 10 poäng. Efter första matchen byter man partner efter ett lottat schema vilket innebär att man spelar 7 matcher med olika medspelare och olika konstellationer på motståndarparet. Detta leder till att ena matchen strider man in till döden med sin partner för att i nästa match mötas och då vilja eliminera den förra partnerns poängskörd till ett minimum…

I slutändan räknar man ihop alla bollar/poäng man vunnit och den som då har flest poäng vinner turneringen. Detta innebär att det inte är säkert att man lyckas vinna turneringen ÄVEN om man vinner alla matcher. Kan ju vara så att någon vinner alla matcher med liten marginal och att någon annan vinner endast 5 matcher men med stor marginal och de två övriga matcherna förlorar med liten marginal.

Rafflande, javisst, och ett härligt sätt att kanske hitta nya medspelare man passar ihop med i Padelburen. Hoppas detta initiativ inträffar fler gånger, mycket uppskattat sägs det!

Vinnare i denna Americano, på damsidan, Karin Wellenius (med mycket sympatisk hejaklack <3) och på herrsidan, The Cat aka Erik Lundgren, när krutröken skingrat sig.

Till något tråkigare, men också där finns det hopp J

Det händer ju titt som tätt att det inträffar skador när man snabbt ska försöka förflytta sig på olika sätt. Hälsenor har brustit, axlar krånglar efter tufft nötande, knän och vader tar stryk i jakten på den gula bollen. Vinst och ära har sitt pris, inget snack om detta.

Blodvite kan också uppstå pga uppoffrande spel när man slänger sig för att nå någon boll och den sträva plastmatten är har en tendens att inte vara förlåtande mot det ömtåliga skinnet på knän, armbågar och händer.

Senaste helgen valde två vinstsugna kompisar dessutom att inte nöja sig med att slå på den gula bollen utan lyckades spräcka ögonbrynet i ansträngningarna att vinna bollen, med ett välriktat slag med racketen. Lyckligtvis finns det en magisk spray som fungerar som plåster som räddade både match och ögonbryn.

Tack för visat intresse